Mi tesz minket emberré?

A 2022-es Brain Bar öt fő téma mentén olyan kihívásokat és kérdéseket állít fókuszba, amelyek a világ és önmagunk tudatos értelmezésében nyújtanak segítséget.

Biztos vagy benne, hogy a véleményed tényleg a sajátod? Miért mindig ugyanazoknál a Netflix sorozatoknál kötünk ki mindannyian? Világaink átalakulnak, összeérnek - sőt újak épülnek! A metaverzum a jövő nagy dobása, vagy csak egy költséges zsákutca? Nem félünk a kényes témáktól, sem a tabuktól vagy a heves vitától. A Brain Bar arra hív, hogy újraértékeld mindazt, amit szerinted tudsz a világról.   

Kit hibáztathatunk, ha nem sikerül kihozni magunkból a legtöbbet? Mik azok a képességek, amik segítenek kitűnni a tömegből abban a soha véget nem érő versenyben, ami az élet? Mi a tehetség relevanciája a 21. században? A Brain Bar inspiráló történetek, gyakorlati tréningek és őszinte beszélgetések segítségével keresi a válaszokat a tehetség témakörében felmerülő legégetőbb kérdésekre.

A Földünk jövője a hétköznapjaink égető kérdéséve vált - a Brain Baron sincs ez másként. Készen állunk tiszta vizet önteni a pohárba a divatokat, legújabb ötleteket és terveket illetően legyen az éppen a ,,greenwashing” vagy a crypto-bányászat árnyoldala. Mi van megírva az emberiségnek a csillagokban - már ha éppen egy hullócsillagot látunk, nem pedig egy elhaladó szatellitet, amely éppen a navigációs élményünk tökéletesítésén fáradozik. Nemcsak azt mutatjuk meg, mi van a talpunk alatt, hanem hogy mi zajlik a fölöttünk lévő világokban az űr-gazdaság feltérképezésével. 

Mit jelentenek a “biztonság” és a “kötődés” fogalmai, amikor a szomszédban dúl a háború és a félelem beszivárog a bőrünk alá? A világ átalakul és lehet, hogy a jövő háborúi mégsem kizárólag a virtuális térben zajlanak majd. Digitálistól a low-tech háborúig, a Brain Bar kísérletet tesz a fogalom és gyakorlat közötti kapcsolat megértésére, határainkon innen és túl.

Divattá vált az önreflexió, vagy valami egészen más áll az ön-segítő könyvek terjedése és a meditáció mánia mögött? Inkább tudatosak vagy ösztönösek vagyunk? A múlt és a jelen elemzése után mi a helyzet a jövővel? Merre tart és meddig megy az emberi test és elme kiterjesztése? Mit fogunk beleépíteni a saját testünkbe? Brain Baron szembenézünk a nagyívű tervek realitásaival és a hétköznapok kihívásaival, egy biztonságos helyet teremtve jelentős beszélgetéseknek. A génszerkesztéstől a pszichológiáig, az idei fesztiválon téma nem marad szárazon, már ami az emberi mivoltunkat illeti. 

Iratkozz fel hírlevelünkre!