A Brain Bar Budapestre hozza a srácot, aki kicselezte a ChatGPT-t

A Princeton diákja, Edward Tian három nap alatt írt egy algoritmust, ami bármilyen szövegről megmondja, hogy a ChatGPT írta-e. A GPTZero már több millió felhasználónál jár, Edward pedig több más izgalmas előadó mellett az idei Brain Bar fesztiválon mesél arról, mi a gond a mesterséges intelligenciával. 

A szeptemberben kilencedik alkalommal elstartoló Brain Baron kiderül, milyen szkafander kell ahhoz, hogy meghódíthassuk a világűrt: Lindsay Aitchison, a NASA mérnöke elmeséli, hogyan fejleszti a következő generációs űrruhát, amiben az Artemis-program asztronautái 2025-ben a Holdon sétálhatnak majd.  

A CIA volt elemzője, Martin Gurri megjósolta a Brexitet, Donald Trump elnökségét, a fesztiválon pedig arról beszél majd, hogyan törte meg a közösségi média az elitek információs monopóliumát, és forgatta fel a modern társadalmakat is. A napi hírzajon segít majd felülemelkedni a látogatóknak Peter Turchin orosz származású amerikai tudós, aki a történelemből gyűjtött nagy mennyiségű adat segítségével jósolja meg a jövőt.  

Az alváshiány és az alvászavar sokak számára mindennapos problémát jelentenek. Dr. Sophie Bostock alváskutató a szeptemberben elmeséli majd, miért kellene sokkal jobban figyelnünk az alvásra is, ha jobban szeretnénk teljesíteni mindennapjaink során. Meghívásunkra érkezik Budapestre a holland Anouk Wipprecht is, aki a csúcstechnológiát hozza össze a divat világával: olyan ruhák megalkotásán dolgozik, amelyek gondolatokkal irányíthatóak és a környezet változására is reagálnak, ezeket pedig a Brain Baron is bemutatja majd. 

Igazi magyar sikersztorival lép fel Schaffhauser Sámuel és Palánki Dávid, akik fiatal koruk ellenére máris több millió dolláros közösségi támogatást gyűjtöttek be. Startupjuk, a Shrooly lehetővé teszi, hogy otthon, egy okoskészülék segítségével termeszthessük a kedvenc gombánkat, amit aztán el is fogyaszthatunk. Ha már hazai dicsőségek: a fesztiválon a világ egyik legjobb brass bandjével, a pécsi Band of StreetS-szel is találkozhatsz, de fellép a háromszoros BMX-világbajnok Kun Ádám és a magyar újgenerációs underground-szcéna új tehetsége, a rapper Sisi is. A Magyar Zene Házában szeptember 21-22-én még több mint 80 előadót állítunk színpadra, akik közül sokakkal már most megismerkedhetsz.

A Brain Bar hazai házigazdái a magyar podcastkultúra két nagy kedvence, Lil Frakk és Linczényi Márkó lesznek, de ismét színpadra áll a stand-upos Sid Moorthy, sőt, a fesztivál kedvéért visszatér Budapestre Iain Lindsay volt brit nagykövet is. 

Az ingyenes regisztráció diákok és tanárok számára már elindult. Kedvezményes early bird jegyek szintén elérhetők, a legfrissebb információkat pedig a Facebook-eseményben tudod nyomon követni.

Iratkozz fel hírlevelünkre!