A fejedben dőlnek el a legnagyobb csaták?

Idén szeptember 21. és 22. között ismét megnyitjuk fesztiválunk kapuit, hogy közösen gondolkodhassunk a világunkra váró kihívásokon. A Brain Baron neves tudósok, szakemberek segítségével a világkép, a biztonság, a tehetség, a környezet, kiemelten pedig a test és lélek témaköreiben vizsgáljuk meg a drasztikus, elveinket és pszichénket sem kímélő társadalmi és környezeti átalakulásokat. A jelen tetteinek következményeit leginkább a most felnövő generációk érzik majd a bőrükön és mentális állapotukon is, ezért a korábbi évekhez hasonlóan diákként vagy tanárként ingyen regisztrálhatsz a fesztiválra!

A Z generáció tagjainak soha nem látott mennyiségű, zavaros, sőt sokszor egymásnak ellentmondó információk között kell eligazodnia a mindennapokban. Ehhez egyrészt megbízható tudásra, másrészt mentális erőre van szükségük. A mi fesztiválunk épp ebben a kettőben segít nekik

mondta Böszörményi-Nagy Gergely, a Brain Bar alapítója. Úgy látjuk, bőven akad kihívás, amire válaszolni kell: a Z generáció a klímaváltozás mellett egyre jobban szorong a háborúk hatásai, és a fenyegető gazdasági válság miatt. Nem is kell olyan alaposan megvizsgálnunk a környezetünket, hogy azt érezzük, bennünk, emberekben is elromlott valami. Szinte nincs olyan ismerősünk, aki ne keresné a helyét a világban, és minden eddiginél többen magányosak, szoronganak, vagy egyenesen depressziósak. A fesztiválon ezért idén kiemelt figyelmet kap a mentális jólét, enélkül ugyanis nem lesz sem sikeres, egészséges ember, sem békés társadalom. Több előadásnak kifejezett célja, hogy az olyan mintákat adjon át, amelyek hozzájárulnak a belső harmónia megerősítéséhez egy látszólag széthulló világban: idén szeptemberben terítéken lesznek az emberi psziché és az elgépiesedés összefüggései, illetve a kapcsolataink jövője is.

Korunk fontos csatái nem csak a harcmezőn dőlnek el, hanem a fejben is – az ambíciót, a tehetséget és a tudást pedig nem emésztheti fel a tehetetlenség, és úgy gondoljuk, ki-ki vállalva a maga felelősségét a jövőért küzdhet azon a terepen, ahol tud. A Brain Baron igyekszünk rávilágítani ezekre a lehetőségekre, és gyakorlati kapaszkodókat is adni akárneked is önmagad és világunk sorsának tudatosabb alakításához. Amár jól ismert TalentHub színpadon workshopok formájában HR-szakértők, vállalkozók és coachok útmutatásai alapján a sikeres karrierhez és személyes jövőhöz szükséges készségeket sajátíthatsz el többek közt a vitakultúrával, az időmenedzsmenttel vagy a vállalkozásindítással összefüggésben is.

A Brain Barnak immár másodszor ad otthont Budapest sokszorosan díjazott közösségi tere, a Magyar Zene Háza. De vajon kik segíthetnek a világ jelenének és jövőjének értelmezésében idén? Malcolm Gladwell és Jordan Peterson korábbi Brain Baros előadásai után most kik tudnának válaszolni az egyre összetettebb kérdéseinkre? Ígérjük, pár héten belül az ő kilétükre is fény derül.

Ingyenes belépők és kedvezményes early bird jegyek már elérhetőek az oldalunkon, a legfrissebb információkat pedig a Facebook-eseményben lehet folyamatosan nyomon követni.

Iratkozz fel hírlevelünkre!