Foglalkozz a LelkEd-del

,,Ha már egyszer is elgondolkoztál azon, hogy valaki miért cselekszik úgy, ahogy, vagy hogy vajon miért érezhet így... akkor már van közöd a pszichológiához.” 

- osztják meg a gondolataikat az első epizódban Pető Dorina és Juhász Bettina, a Mélylevegő Projekt társalapítói. 

A Magyar Instagram talán legnépszerűbb pszichológiai ismeretterjesztő csapata – akiknek a közérthető stílusa, megkapó személyisége és korukat meghaladó bölcsessége több, mint 120 ezer embernek ad segítséget minden nap - most először podcastben is csatlakozik a követőihez.  

Önismeret: Divat vagy szükséglet?
Hivatkozás másolása

Évente több száz milliós példányszámban adnak el önfejlesztéssel és pszichológiával foglakozó műveket világszerte, de nem kell a New York Times toplistáit vizslatnunk ahhoz, hogy a trenddel azonosulni tudjunk. A magyar eladási listákon is szép számmal szerepelnek életvezetéssel, mentális egészséggel foglalkozó publikációk. A Libri 2021-es toplistáját is egy ilyen kötet, Orvos-Tóth Noémi Örökölt sors című műve szerezte meg, ami évek óta a sikerlista állandó szereplője. De ott van a legnépszerűbb könyvek között Edith Eva Eger két önismereti műve, A döntés és Az ajándék, amelyek a második, illetve a tizedik helyen szerepeltek – hogy csak a legismertebbeket említsük.

,,A mentális kihívásokban az az érdekes, hogy a legtöbbször láthatatlanok. Egyedül küzdünk velük, de ha elérnek egy adott szintet, akkor egy szempillantás alatt előjöhetnek az árnyékok közül - gyomorgörcsben, mellkasfájdalomban, nemegyszer könnyekben jelzik, hogy márpedig itt vannak."- említi Nagy Ildi szerkesztő-műsorvezető, amikor műsor ötletéről és az ahhoz kapcsolódó személyes inspirációról beszél.

,,A lányok Brain Bar fesztiválos szereplése után csak még egyértelműbbé vált, hogy szükség van az ehhez hasonló alapozó jellegű műsorokra. Nagyon örültem, amikor láthattam, hogy a fesztiválos beszélgetésük alatt a fákon is lógnak az emberek - látszik, hogy nagy szükség van arra, hogy alaposan átrágjuk a témát.” - fogalmaz.  

A hat részes sorozat első felében az egyéni pszichológia, a második felében pedig társadalom-pszichológiai szempontokat figyelembe véve vizsgálja meg a csapat a leggyakrabban felmerülő kérdéseket könnyed, közérthető és gyakorlatorientált stílusban.

 

A készítők célja, praktikus ötletekkel segíteni a hallgatókat, újraértelmezni az alapokat, hogy mindenki megtehesse az első lépéseket a saját önismereti útján.

Címkék:

Iratkozz fel hírlevelünkre!