Megfulladunk a PET-palackok és zacskók tengerében?

A Brain Bar műanyagvitáján két szakértő csapott össze: Balogh Levente, a Szentkirályi tulajdonosa, és Kovács Zsófia, a Beautycle nevű kozmetikai hulladékártalmatlanítással és újrahasznosítással foglalkozó cég alapítója. A vita már elérhető Spotify-on – hallgasd meg te is.

Tényleg a PET a világ legkörnyezetbarátabb csomagolása, ahogy az ásványvízkirály Balogh Levente állítja? Elméletileg valóban 100%-ban újrahasznosítható, de biztos, hogy ennek a folyamata semmilyen környezetkárosítással nem jár? 

Kovács Zsófia Adrienn környezetkutató a Beautycle nevű kozmetikai hulladékártalmatlanítással és újrahasznosítással foglalkozó cég alapítója. Szerinte egyáltalán nem egyértelmű, hogy az újrahasznosítás megoldja a globális műanyagkrízist - mi több, egy szabályozatlan, önmagában is környezetszennyező iparról van szó. 

De ha így van, mivel pótolható jelenleg a műanyag? Van-e megoldás arra, hogy hasonló minőségben funkcionáló, teljes életciklust tekintve kevésbé környezetkárosító anyagokkal oldjuk meg az élelmiszerek csomagolását, az italok palackozását vagy a nagybevásárlás hazaszállítását? 

Hallgasd meg te is a 2023-as Brain Bar műanyagvitáját!

Iratkozz fel hírlevelünkre!