Milyen az élet Cate Blanchettként? És az Assassin's Creed mesternőjeként?

Talpassy Dorottya van, hogy Cate Blanchett alteregója, máskor az Assassin’s Creed szereplője, katona, stewardess vagy táncosnő – ugyanis a világ egyik legszínesebb karrierútját, a kaszkadőrséget választotta hivatásul. A Mesterségem címere új részében őt kísértük el munkába. 

Életem legfurcsább forgatásán a testemmel vertek szét egy szobát

- mesélte Talpassy Dorottya kaszkadőr, a Mesterségem címere új epizódjának főszereplője. Veszélyes munkáról van szó, amihez elengedhetetlen a sportolói múlt és a tökéletese reflexek: bármikor előfordulat, hogy az emberre ráesik egy kard vagy becsúszik egy rosszul sikerült horog. Dóri szerint azonban mégis megéri ezt a foglalkozát űzni: számára az lenne a borzasztó, ha egész életében egy asztalnál ülne, és minden napja ugyanúgy nézne ki.

Bár már számos hollywoodi szuperprodukción dolgozott már, Dóri a forgatás napján épp nem filmen munkálkodott, hanem motion capture-felvételeken: az arcát és a testét markerekkel látták el, ezek segítségével digitalizálták a mozgását, amit később CG karakterekre ültetnek majd át animátorok. Tarts vele te is, és nézd meg, hogy dolgozik a világ legizgalmasabb videójátékain hazánk legfontosabb animációs stúdiójának kaszkadőre!

Iratkozz fel hírlevelünkre!