A Pixar kreatív zsenije a Brain Bar színpadán

Prekopa Loretta

A jövőfesztivál tanároknak és diákoknak ingyenes

Hivatkozás másolása

A Luca, az Agymanók és a Toy Story 4 készítőjével, Deanna Marsigliese, a Pixar művészeti vezetőjével fesztiválozhatsz az idei Brain Baron. De elhozzuk nektek az önállóan “gondolkodó” ruhák tervezőjét, az emberbe ültetett nanorobotok kutatóját, és a mesterséges intelligenciával tervezett cipők megálmodóját is. Szeptember 29-30. között ismét Budapesten lesz a jövő. Idén új helyszínen, a többszörösen díjazott Magyar Zene Házában nyit időkaput a jövőfesztivál. 

Ha már jártál Brain Baron tudod, hogy nem ijedünk meg a kényes témáktól, sem a tabuktól vagy a heves vitától. Ha pedig még nem voltál, idén ne hagyd ki, mert az emberiség legfontosabb kérdéseit helyezzük a fókuszba. Ezt garantáljuk. Többek között olyan témákat feszegetünk majd együtt, mint a nagyvállalatok és az influenszerek manipulatív hatása a generációnkra, a biztonság fogalmának átalakulása a 21. században, illetve a metaverzum jövője. Mindehhez pedig a világ legjelentősebb gondolkodóit hozzuk el nektek!  

Az idei jövőfesztiválon előad például Deanna Marsigliese, a Pixar művészeti vezetője, a Luca, az Agymanók és a Toy Story 4 készítője, aki átalakítja a filmipar jövőjéről alkotott képünket. Színpadra lép Dan Breznitz kanadai tudós, napjaink talán legjelentőseb és leghatékonyabb fejlesztő-motorja és díjnyertes könyvek szerzője, aki a fesztiválon bedönti az innovációval kapcsolatos népszerű mítoszokat. Brain Baron megismerheted Nuno Martinst, aki emberi szervezetbe ültetett nanorobotokkal ment emberéleteket. Szenvedélyes beszéddel készül a kriptovaluták utópiája ellen Görögország korábbi motoros-bőrdzsekis pénzügyminisztere, a nemzetközi sajtó által ünnepelt Yanis Varoufakis. Michiganből utazik haza Érdi Péter világhírű magyar agykutató, tudományos sikerkönyvek szerzője, aki az eldobhatóság után a javítás kultúrájának visszatérését vizionálja a 2020-as évekre, ami reményt adhat a szilánkjaira hulló világunkban. A saját szemeiddel láthatod, milyen lesz a jövő divatja: aggyal vezérelhető, de szinte önállóan gondolkodó és egészségtudatos. Legalábbis a futurista divattervező Anouk Wipprecht robotikus ruhái ilyenek, amiket Brain Baron láthattok először Magyarországon.  A kedvünkért jön Budapestre Lysandre Follet, sneaker dizájner, aki alkotótársának nevezi a mesterséges intelligenciát, aminek a segítségével tervezi az élsportolók által viselt és a tömegek által szeretett és gyűjtött cipőket. Szerinte a számítógép új kreatív csatornákat nyit. Brain Baron elmeséli hogyan.  

Ez csak néhány példa a közel száz előadó közül, akik a fesztivál színpadán megkérdőjeleznek mindent, amit eddig gondoltunk, hogy tudunk a jövőről. Reméljük, hogy készen álltok, mert idén is aktív szerepet szánunk nektek! Akár a színpadon is csatlakozhattok az előadókhoz, hogy ti magatok tegyétek fel nekik a kérdéseiteket vagy vitába szálljatok velük. 

Tartsatok velünk két nap jövőformálásra, fesztiválozzunk együtt a világ legmeghatározóbb gondolkodóival és vitassuk meg velük a legégetőbb kérdéseket, lélegzetelállító környezetben!  

A Brain Bar diákok és tanárok számára 2022-ben is ingyenes, csak egy kérdőívet kell kitölteni. Ehhez kattints ide! Ha pedig kedvezményes early bird jegyet szeretnél, azt itt találod.

Iratkozz fel hírlevelünkre!