Malcolm Gladwell a Brain Bar színpadán

Prekopa Loretta

A világ egyik legnépszerűbb írója, a Fordulópont, a Kivételesek, az Ismerős ismeretlenek és további bestsellerek szerzője idén a Brain Bar színpadát is meghódítja. 

Malcolm Gladwell túlzás nélkül a világ egyik legnépszerűbb ismeretterjesztő írója, a Fordulópont, a Kivételesek, az Ismerős ismeretlenek és további bestsellerek szerzője. Ő az, aki korábbi munkáival már feje tetejére állította az eszmék járványszerű terjedésével, a döntés pszichológiájával és a siker gyökerével kapcsolatos feltételezéseinket, aki briliánsan ötvözi a közérthető stílust a megkérdőjelezhetetlen tudományossággal és akit Barack Obama a mobilján hív fel. A kanadai bestsellerszerzőt a Brain Bar színpadán hallhatjátok először élőben: előadásában arra bátorít majd bennünket, hogy új megvilágításból szemléljük a 21. század legfontosabb problémáit és elemzi a Z generáció jövőjét és az őket terhelő krízis hatásait is.

További húsbavágó kérdéseket is feszegetünk a színpadon. Varró László, a Shell globális szcenárióelemző csapatának vezetője és a Nemzetközi Energiaügynökség korábbi vezető közgazdásza vitába száll Pogátsa Zoltán közgazdásszal az energiaválság lehetséges hatásairól. Dr. Guld Ádám generáció szakértő pedig az egyik legfrissebb hip-hop felfedezettel, Pogány Indulóval vitatja meg a Z generáció jövőképének hiányát. Valamint Késely Ajna Európa-bajnoki ezüstérmes, háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok és junior világ- és Európa-bajnok úszó megannyi dobogó után a Brain Bar színpadára is lép, hogy a mentális egészség fontosságát hangsúlyozva bátorítson bennünket, hogy rálépjünk saját önismereti utunkra.

A Brain Bar tanárok és diákok számára idén is ingyenes. Az ingyenjegyekért ezen a linken található kérdőív kitöltésével lehet jelentkezni. Jegyvásárlásra pedig ezen a linken van még lehetőség.

A fesztivál szeptember 29-30. között nyitja meg kapuit a sokszorosan díjazott Magyar Zene Házában. Gyere és fesztiválozz együtt a Brain Bar jövőformáló előadóival: Deanna Marsigliesével, a Pixar kreatív zsenijével, a TikTok, a Vice UK és a LEGO Ideas vezetőjével, valamint napjaink olyan meghatározó gondolkodóival, mint Dan Breznitz, Peter Boghossian vagy Yanis Varoufakis. 

Iratkozz fel hírlevelünkre!