Brain Bar 2020 | Nemzeti Tehetség Program pályázati beszámoló

Pályázati azonosítók:   

A Brain Bar egy különleges, a jövőt tematizáló fesztivál, amelyet a nemzetközi járványügyi helyzetre való tekintettel online rendeztünk meg. A világ legizgalmasabb gondolkodóit hallgathatják meg az érdeklődők az eseményen, mindez lehetőséget teremt arra, hogy a magyar fiatalok számára könnyebben elérhetővé váljanak a jövő gazdasági, üzleti és társadalmi trendjei. A Brain Bar elősegíti, hogy Budapest, illetve Magyarország a következő évtizedekben felkerüljön a szellemi fórumok globális térképére.

A Brain Baron minden évben nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a közönségünk a világ legfontosabb gondolkodóival, legérdekesebb személyiségeivel találkozhasson. A programot ebben az évben átkereteztük: az esemény központi témája a válságból való kilábalás lehetőségei és a minél hatékonyabb újrakezdés voltak. Annak érdekében, hogy a meghívott élvonalbeli szakemberek tudása minél többekhez eljuthasson, a 2020-as Brain Bart teljes egészében ingyenessé tettük,  műsorfolyamunkat korlátozás nélkül követhették 2020.09.15-17. között - és nézhetik vissza azóta is - a hivatalos Facebook oldalunkon. A virtuális fesztiválon hazai vendégeinket épített stúdióban vártuk a Bálnában, míg a nemzetközi előadók az interneten keresztül kapcsolódhattak be az adásba.

A közel 40 élvonalbeli fellépő között szerepelt Hosszú Katinka, háromszoros olimpiai bajnok úszónő, aki rendhagyó módon a vállalkozás-alapítással és a COVID járvány vonatkozó hatásaival kapcsolatban osztotta meg véleményét; Dr. Bjørn Lomborg klímaszakértő a klímaváltozás hatásairól és a lehetséges megoldásokról beszélt. Górcső alá vettük a leginkább a fiatal korosztályokat érintő cyberbullying jelenségét, illetve azt, mit tehetünk ellene. A nézők kommentek formájában folyamatosan tehették fel kérdéseiket az előadóknak, melyek moderátoraink tolmácsolásában jutottak el hozzájuk. 

Saját fejlesztésű állásbörzénk megrendezése kiemelten fontos volt a járványhelyzet tükrében. Future Jobs kezdeményezésünk célja, hogy platformot teremtsen a legtehetségesebb fiatalok és a legizgalmasabb hazai kihívások találkozásának. Virtuális állásbörzénken az érdeklődők egy kifejezetten erre a célra létrehozott webes felületen böngészhettek a válogatott álláslehetőségek között. Az egymással és a munkáltatókkal való kapcsolatfelvételt és kapcsolatépítést speciálisan ehhez fejlesztett applikációnk segítette. Mi több, a fiatalok 11 különböző workshopon vehetettek részt, melyek a sikeres karrierre készítették fel őket.

A fesztivál fő programja mellett szerettünk volna egész évben kiegészítő tartalommal is segíteni a közönséget, így műsorfolyamunk áprilistól egészen decemberig zajlott. Tavasszal indítottuk el a Facebookon keresztül élő, online beszélgetéssorozatunkat, a TribeWire Live-ot, ahol számos aspektusból vettük szemügyre a járvány hatásait. Egyebek között olyan témákat jártunk körül, mint az innovatív egészségügyi fejlesztések Meskó Bertalan, orvostechnológiai szakértővel, a járvány gazdasági hatásairól Csányi Sándorral, az OTP Bank elnök-vezérigazgatójával beszélgettünk, a családok megváltozott helyzetéről és új lehetőségeiről pedig Novák Katalin miniszterasszonnyal értekeztünk.

Összességében büszkék vagyunk arra, hogy megteremthettük e lehetőséget, mellyel a fiatalok látható módon szívesen is éltek:

  • TribeWire Live beszélgetéssorozatunkkal 328.000 embert értünk el, 18 vendégünkkel készített videóinkat 91.000-en tekintették meg és 3400 interakció érkezett rájuk
  • Virtuális fesztiválunkat több, mint 111.000 egyedi néző követte a világ 70 különböző országaiból
  • A beszélgetések alatt több, mint 44.000 interakció érkezett a videófolyamhoz
  • A fesztivál egészéről 260-nál is több sajtómegjelenés született.
  • A Brain Bar Reboot teljes kommunikációs időszaka alatt 2.000.000 embert értünk el.
  • Az online Future Jobs 2020-ban több, mint 540.000 embert ért el, posztjainkra ötezernél is többen reagáltak és  több, mint 400 állásjelentkezés történt

„Nagyon tetszik az az alternatív megközelítés, amit alkalmaztok: az ötletek szabad áramlását, a való életről szóló vitákat és beszélgetéseket, amelyekben különböző álláspontokat hallgathatunk meg. A műsor kivitelezése fenomenális volt”

Köszönjük a Nemzeti Tehetség Program támogatását!

Iratkozz fel hírlevelünkre!