Brain Bar 2022 | Nemzeti Tehetség Program pályázati beszámoló

Pályázati azonosítók:   

A Brain Bar Kft. 2015 óta immár nyolcadik alkalommal megrendezett, diákok és tanárok számára ingyenes, kétnapos, nemzetközi léptékű, edukatív, mégis szórakoztató kulturális fesztiválján a tudomány és az innováció, a környezeti és társadalmi viszonyok, a testi-lelki egészség és biztonság aktuális témaköreit jártuk körbe a világ leginspirálóbb gondolkodóival, elméleti és gyakorlati szinten is segítséget nyújtva ezzel a fiatal tehetséges nemzedéknek egy szebb magyar jövő építéséhez.

A 2022-es esemény népszerűsítésének érdekében már tavasztól jelentős kommunikációt folytattunk a közösségi médiás platformokon. Saját podcast és YouTube-csatornánkon is számos olyan tartalommal készültünk, melyek kellőképpen ráhangolták közönségünket a fesztiválra, és felkeltették bennük az érdeklődést, hogy később személyesen is találkozzanak az előadóinkkal. A fesztiválon aztán még átfogóbban, holisztikusan foglalkoztunk a 2022-es évben megjelent legújabb trendekkel, társadalmi vagy épp geopolitikai változásokkal. Öt színpadunk témapalettáján a globális jövőt érintő kérdések (pl. kreativitás a mesterséges intelligencia korában, a javítás kultúrája, a Z generáció médiafogyasztási szokásai), és hazánk számára jelenleg fontos témák (pl. energiaválság, sorkatonaság, Magyarország űripara, fiatal hazai cégek növekedése) is megtalálhatóak voltak. 

 A tudásátadáson és az inspiráción kívül a tudatos karrierépítésben is segítettük közönségünket. Talent Hub nevű színpadunkon tavaly is trénerek, coachok és HR szakemberek tartottak workshopokat olyan témákban, mint az állásinterjúzás, a szabadúszás vagy a zöld karrier. A Brain Bar az interaktív előadások mellett 2017 óta saját állásbörzét is szervez Talent Market néven, melynek célja egy olyan felület, közösség megteremtése volt, ahol a tehetséges fiatalok rátalálhatnak a hazánkban elérhető, kihívást jelentő, magas hozzáadott értékű pozíciókra. A több mint nyolcvan szakmai és tudományos előadás olykor komolyságot megkívánó hangulatán művészeti produkciókkal lazítottunk. 

A fesztivál megszervezésekor 2022-ben is díjmentes belépést biztosítottunk mind a diákoknak, mind a pedagógusoknak, és a lehető legtöbb hazai és határon túli fiatalt meginvitáltuk. Mindezek hozadékaként felülmúlva céljainkat, tavaly már több mint 9500-an regisztráltak ingyenes jegyekért. A regisztrálók és a jegyvásárlók közül a helyszínre összesen 77 nemzet közel 10 000 képviselője látogatott el 2022-ben. A fesztiválon az NTP támogatása tette lehetővé több előadónk, művészünk, moderátorunk részvételét, köztük például Deanna Marsigliese, a Pixar Művészeti vezetőjének vagy Yanis Varoufakis, Görögország korábbi pénzügyminiszterének meghívását. 

2022-ben az egész éves tartalomgyártásnak, a már létező sorozataink sikerének és az új kezdeményezéseknek köszönhetően tovább növekedtek online platformjaink. 2022-ben összesen 2.500.000 embert értek el saját posztjaink a közösségi médián. Az év során, különösképp a rendezvényhez közeledve számos olyan hazai közösségi média-influenszerrel dolgoztunk együtt, akik nagyrészt fesztiválelőadóink is voltak – többek között Kulja András és Gódor Zoltán TikTok-os tartalomgyártókkal, a Mélylevegő Projekt Instagram-oldal alapítóival, Pogány Induló TikTok-on befutott rapperrel, és Pogátsa Zoltán digitális tartalomgyártással is foglalkozó közgazdásszal. Előadóink bejegyzéseinek és videóinak segítségével 1 047 211 TikTok-megjelenést értünk el.

Felsővezetőink és előadóink több televíziós és rádiós műsorban adtak interjút a fesztivált megelőző időszakban, például a TV2 Mokka nevű reggeli műsorában is. Az esemény kapcsán számos sajtóorgánum 150 cikkében jelentünk meg, többek között az Index, a Portfolio, a Forbes, a Mandiner és a Roadster hasábjain. A fesztivál helyszínén 100-nál is több újságíró dolgozott, közvetített az eseményről, és beszélgetett előadóinkkal azok szakértelme és tématerülete szerint. Mindezzel 2022-ben 32 678 550-es sajtóelérést produkáltunk.

A tavaly is egész évben megjelenő, fesztiváli tematikát és programot előkészítő videóink és podcastjaink mellett tehát, a hazai és nemzetközi sajtóorgánumokban megjelenő ismeretterjesztő interjúk és cikkek is hozzásegítettek Budapest és Magyarország kedvező megítéléséhez. 

„Az ötletek ősrobbanása. Egy hely, amely megihlet, és ahol a lehetőségek univerzuma bontakozik ki.”

Köszönjük a Nemzeti Tehetség Program támogatását!

Iratkozz fel hírlevelünkre!