Petőfit szavalt, szerelmet vallott, most Iain Lindsay visszatér

Prekopa Loretta
Iain Lindsay, egykori brit nagykövet Magyarországon
Iain Lindsay, egykori brit nagykövet Magyarországon Hungary Today

Hazahozzuk az ország kedvenc nagykövetét

Hivatkozás másolása

Magyarul szavalt Petőfit, skót szoknyában tanult csárdásozni, és a mai napig magyarul posztol az Instagramon. Iain Lindsay brit nagykövetként belopta magát a szívünkbe, most pedig visszatér Budapestre, hogy újra lenyűgözzön minket - ezúttal a Brain Bar színpadán.  

A skót származású sztárnagykövet többek között azzal vett le minket a lábunkról, hogy már kinevezését követően magyarul szólt hozzánk, hogy nem győzte hangsúlyozni mennyire szereti a hazánkat, és valljuk be, az is közrejátszott, hogy egy hazai menhelyről fogadta örökbe mentett kutyusát, Junót is.

Iain Lindsay és Juno
Iain Lindsay és Juno Hungary Today

Lindsay két éve köszönt el budapesti posztjától, de búcsúüzenetében is hangsúlyozta: biztos benne, hogy hamarosan visszatér. Most pedig eljött a pillanat: a Brain Bar meghívására szeptemberben érkezik Budapestre, ahol a jövőfesztivál egyik házigazdájaként találkozhattok vele.

A jelenleg Bahreinben tartózkodó nagykövet a kezdetektől figyelemmel követi a Brain Bart, és többször is járt a fesztiválon látogatóként. Az idei előadók közül többek között Yanis Varoufakis-szal, a provokatív egykori görög pénzügyminiszterrel és Deanna Marsigliesével, a Pixar művészeti vezetőjével várja leginkább a találkozást.  

Mivel nagykövetként évtizedeken keresztül azon dolgozott, hogy párbeszédet alakítson ki országok között, ezért igazán értékesnek látja a beszélgetéseket, amelyeket a Brain Bar inspirál.  Lindsay arra bátorít minden fesztiválozót, hogy maradjon nyitott az új gondolatokra, és ne féljen kérdéseket feltenni. Így fogalmazott:

„Ha diák lennék, utánaolvasnék azoknak az előadóknak és témáknak, amelyek különösen érdekelnek, hogy a lehető legtöbbet tudjam kihozni a lehetőségből.” 

Azt is elárulta, még nem járt a Zene Házában, de sokat olvasott az épületről, és nagyon örül neki, hogy egy ilyen lenyűgöző és futurisztikus helyszín nyújt majd otthont a jövővel kapcsolatos beszélgetéseknek.  

Találkozz Lindsay nagykövettel szeptember 29 és 30 között a Brain Bar jövőfesztiválon, a Magyar Zene Házában! Ha tanár vagy diák vagy, regisztrálj itt az ingyenjegyedért, vagy kattints ide, ha kedvezményes early bird bérletet szeretnél! A legfrissebb információkért pedig jelezz vissza a Facebook-eseményben is! 

Iratkozz fel hírlevelünkre!