Brain Bar Brain Bar | 2024. szeptember 26-27.

Minden, amit tudnod kell a fesztiválról

A Brain Bar mára Európa legnagyobb, évente megrendezett jövőfesztiválja, ahol a közönség hazai és külföldi tudósok, politikusok, üzletemberek és kulturális személyiségek részvételével vitathatja meg a 21. század legégetőbb kérdéseit. Egy olyan esemény, amelyen kíváncsiak vagyunk a hangodra: kifejezetten úgy tervezzük az előadásokat, hogy fel tudd tenni a legkényesebb kérdéseidet és megoszthasd a gondolataidat akár az előadókkal is. 2015 óta olyan nemzetközi sztárok fordultak meg színpadainkon, mint Esther Perel pszichoterapeuta, Malcolm Gladwell bestseller-szerző és Sophia, a világ első humanoid robotja. 2024-ben a tizedik alkalommal rendezzük meg a fesztivált.

Mikor és hol lesz az idei fesztivál?

Hivatkozás másolása

A tizedik Brain Bart 2024. szeptember 26-27-én rendezzük. A fesztivál helyszíne a Magyar Zene Háza, amelynek pontos címe: 1146 Budapest, Olof Palme sétány 3.

Miről szól az idei Brain Bar?

Hivatkozás másolása

Az újabb és újabb háborúk, klímaválság és napról napra okosabbnak tűnő gépi intelligenciák közepette ma egy Z-generációs fiatalnak egyre nehezebb barátokat, iskolát, életcélt, jövőképet választania. A 2024-es Brain Baron kifejezetten erre reflektálunk: olyan eszközöket adunk a kezedbe, amelyek segítségével te is része lehetsz élhetőbb, tartalmasabb, reményteljesebb jövő megteremtésének. Bár témák elképesztően színes tárházával készülünk, kiemeltünk 10 olyan, kifejezetten napjaink fiataljait érintő kérdéskört, amellyel kiemelten foglalkozunk a fesztiválon.

Milyen programokra számíthatok?

Hivatkozás másolása

A fesztivál 5 színpadán rengeteg beszélgetésre, előadásra és művészeti produkcióra, illetve a Talent Hub színpadon egy csomó hasznos workshopra számíthatsz. Arra is készülj, hogy te is hallathatod a hangod: minden programot úgy tervezünk, hogy legyen lehetőséged kérdezni, véleményt mondani, beszélgetni a fesztivál látogatóival és előadóival.

Hogyan juthatok be a Brain Barra?

Hivatkozás másolása

A Brain Barra vásárolhatsz belépőt: már kaphatóak early bird bérletek, amelyekkel a fesztivál mindkét napjára bejuthatsz, és bármely színpad bármely előadásán részt vehetsz. 4 db egyszerre megvásárolt jegy esetén automatikusan 25%-os kedvezmény jár. 

Ha pedagógus vagy diák vagy, akár ingyenesen is jöhetsz a teljes fesztiválra: mindössze egy kérdőívet kell kitöltened, mi pedig legkésőbb egy hónapon belül értesítünk arról, hogy kaptál-e ingyenes belépőt. Ha lelkiismeretesen, átgondoltan válaszolsz a kérdésekre, erre minden esélyed megvan, aggodalomra semmi ok! Ha a regisztrációnál nem válaszoltál megfelelő alapossággal minden kérdésre, azt az értesítést fogod kapni tőlünk, hogy nem vagy jogosult ingyenes jegyre. Ám ekkor is örömmel látunk a fesztivál külső, nyitott színpadainak közönségében, amelyekhez nem szükséges belépő.

Idén először teljes gimnáziumi osztályok számára is van lehetőség közös regisztrációra ingyenes belépőért. Amennyiben ezzel a lehetőséggel szeretnél élni, nem szükséges külön kitöltened a fenti diák- és tanárregisztrációs kérdőívet. Pedagógusként mindössze annyit kell tenned, hogy az alábbi linken felveszed velünk a kapcsolatot, mi pedig hamarosan keresünk azzal kapcsolatban, mit kell tenned, hogy az iskoládból egy egész osztályt elhozz a Brain Barra - ezt természetesen nem csak osztályfőnökként teheted meg. Ha pedig diák vagy, arra kérünk, beszélj egy pedagógusoddal, és kérd meg, hogy ő keressen meg minket az alábbi gombra kattintva.

Melyik előadásokat láthatom, ha kitöltöm az ingyenes regisztrációs kérdőívet?

Hivatkozás másolása

Ha tanárként vagy diákként lelkiismeretesen kitöltötted a fesztivál regisztrációs kérdőívét, jó eséllyel mindegyiket, hiszen jogosult leszel ingyenes jegyre - erről a kitöltés után nem sokkal írunk neked emailt.

Azonban fontos tudnod, hogy a nagyszínpad (Vision Stage) előadásaira előbb azokat a résztvevőket engedjük be, akik vásárolták a jegyüket. Az ingyenes jeggyel rendelkező tanárok és diákok utánuk foglalhatják el a fennmaradó helyeket. A többi színpadon nincs ilyen szabályozásunk.

Milyen nyelven zajlanak a programok a Brain Baron?

Hivatkozás másolása

A Brain Bar fesztiválon az előadások elsősorban angol nyelven, esetenként magyarul zajlanak. A nyelvet minden esetben feltüntetjük a programban. Nagyszerű, ha a fesztiválra látogatók, ha nem is tökéletesen, de folyékonyan képesek megszólalni angolul, és haladó szintű beszélgetéseket is meg tudnak érteni világunk fontos kérdéseiről. Így megismerhetik a legnagyobb nemzetközi előadók gondolatait és hozzászólhatnak az előadásokhoz - nem utolsó sorban pedig a diákok és középiskolai osztályok részvételhez szükséges kérdőív is angol nyelvű. 

Részt lehet venni a fesztivál szervezésében?

Hivatkozás másolása

Ha még diák vagy, és szeretnél még mélyebb betekintést nyerni a Brain Bar kulisszái mögé, jelentkezhetsz a Brain Bar diáknagyköveti programjába. A nagykövetek a csapatunk kiterjesztett tagjai. Azon túl, hogy egész évben támaszkodunk rájuk a podcastjeink, videóink elkészítésekor, a fesztiválon felelősségteljes, izgalmas feladatkörökben ismerkednek egymással és az előadókkal.

A fesztiválon ezen túl önkéntességre van lehetőség, ami természetesen nem igényel egész éves elköteleződést: mindössze az eseményen leszneek feladatok, illetve ehhez kapcsolódóan arra kérünk majd, hogy vegyél részt 1-2 felkészítő alkalmon. Az önkéntes pozíciókra való jelentkezés várhatóan júliusban nyílik meg.

Tényleg lehet állást keresni a fesztiválon?

Hivatkozás másolása

Igen! A partnereink standjainál izgalmas programok mellett nyitott pozíciókról is érdeklődhetsz. Ezeket a fesztivál előtt egy hónappal a Talent Market nevű oldalunkon gyűjtjük össze, ahol beadhatod a jelentkezésedet. Az oldal a Brain Bar után két hónapig lesz nyitva.

Találkozunk a Brain Baron!

Iratkozz fel hírlevelünkre!