Brain Bar BRAIN BAR FESZTIVÁL

Magyar Zene Háza | 2023. szeptember 21-22.

A Brain Bar mára Európa legnagyobb, évente megrendezett jövőfesztiválja, ahol a közönség hazai és külföldi tudósok, politikusok, üzletemberek és kulturális személyiségek részvételével vitathatja meg a 21. század legégetőbb kérdéseit. Egy olyan esemény, amelyen kíváncsiak vagyunk a hangodra: kifejezetten úgy terveztük az előadásokat, hogy fel tudd tenni a legkényesebb kérdéseidet és megoszthasd a gondolataidat akár az előadókkal is. 2015 óta olyan nemzetközi sztárok fordultak meg színpadainkon, mint Jordan Peterson pszichológus, Malcolm Gladwell bestseller-szerző, Sophia, a világ első humanoid robotja, és Jacqueline Fuller, a Google alelnöke. Idén olyan szaktekintélyekkel találkozhat a közönség, mint a világhírű kapcsolatterapeuta, Esther Perel.

Mikor és hol lesz az idei fesztivál?

Hivatkozás másolása

A Brain Bart 2023. szeptember 21-22-én rendezzük. A fesztivál helyszíne a Magyar Zene Háza, amelynek pontos címe: 1146 Budapest, Olof Palme sétány 3.

Miről szól az idei Brain Bar?

Hivatkozás másolása

Idén kifejezetten a belső erő megszerzésében szeretnénk segteni, hiszen tudjuk, most minden eddiginél nehezebb erősnek maradni. Ezért olyan szakembereket hívtunk meg, mint Esther Perel világhírű pszichoterapeuta és podcaster, vagy Dr. Szondy Máté pszichológus. A korábbi évekhez hasonlóan idén is 5 kulcstémába rendeztük a fesztivál színes programjait. 

Mit lehet tudni a fesztivál előadóiról?

Hivatkozás másolása

A Brain Baron idén találkozhatsz Esther Perel kapcsolatterapeutával és New York Times bestseller-szerzővel; Martin Gurrival, a CIA volt elemzőjével; de a hazai underground legújabb rapcsillagával, Sisivel is! Ez azonban közel nem a teljes létszám! A Brain Baron több mint 130 előadó vesz részt.

Milyen programokra számíthatok?

Hivatkozás másolása

A fesztivál 5 színpadán rengeteg beszélgetésre, előadásra és művészeti produkcióra, illetve a Talent Hub színpadon egy csomó hasznos workshopra számíthatsz.

Vannak-e teljesen ingyenes programjai a Brain Barnak?

Hivatkozás másolása

Természetesen. A szeptember 22-én 17.45-től 19.20-ig tartó Mind Over Matter blokk például ilyen a Vision Stage-en. A blokkot kifejezetten ajánljuk hazánk mentálhigiénével foglalkozó szakembereinek.

A program:

  • 17:45 - Magammal szemben: Dr. Szondy Máté, Dombi Zsófia és Solére beszélgetése a Z generáció pszichikai állapotáról (magyar nyelven)
  • 18:20 - Broken thread: Esther Perel előadása arról, megállítható-e a globális magány-járvány (angol nyelven)

A blokkon való részvétel, bár ingyenes, nem garantált. Amennyiben a Vision Stage nézőterén betelnek a helyek, azt javasoljuk, látogass el a Catalyst Stage-re, ahol 18.20-tól élőben streameljük Esther Perel előadását.

Mennyibe kerül a belépő?

Hivatkozás másolása

A fesztiválra a bérlet 24 500 forint, a bármely napon beváltható jegy 14 500 forint. 4 db egyszerre megvásárolt jegy esetén automatikusan 25%-os kedvezmény jár. 

Ha tanár vagy diák vagy, akár ingyenesen is jöhetsz a teljes fesztiválra: mindössze egy kérdőívet kell kitöltened, mi pedig néhány napon belül értesítünk arról, hogy kaptál-e ingyenes belépőt. Erre akkor van esélyed, ha lelkiismeretesen, átgondoltan válaszolsz a kérdésekre.

Melyik előadásokat láthatom, ha kitöltöm az ingyenes regisztrációs kérdőívet?

Hivatkozás másolása

Ha tanárként vagy diákként lelkiismeretesen kitöltötted a fesztivál regisztrációs kérdőívét, jó eséllyel mindegyiket, hiszen jogosult leszel ingyenes jegyre - erről néhány nappal a kitöltés után írunk neked emailt.

Azonban fontos tudnod, hogy a nagyszínpad (Vision Stage) előadásaira előbb azokat a résztvevőket engedjük be, akik vásárolták a jegyüket. Az ingyenes jeggyel rendelkező tanárok és diákok utánuk foglalhatják el a fennmaradó helyeket. A többi színpadon nincs ilyen szabályozásunk.

Ha a regisztrációnál nem válaszoltál megfelelő alapossággal minden kérdésre, azt az értesítést fogod kapni tőlünk, hogy nem vagy jogosult ingyenes jegyre. Ám ekkor is örömmel látunk a fesztivál külső, nyitott színpadainak közönségében, amelyekhez nem szükséges belépő.

Milyen nyelven zajlanak a programok a Brain Baron?

Hivatkozás másolása

Egyes előadások angolul, mások magyarul zajlanak. A nyelvet minden esetben feltüntetjük a programban.

Részt lehet venni a fesztivál szervezésében?

Hivatkozás másolása

Ha még diák vagy, és szeretnél még mélyebb betekintést nyerni a Brain Bar kulisszái mögé, diáknagykövetnek is regisztrálhatsz! Az ambassadorok a csapatunk kiterjesztett tagjai. Egész évben támaszkodunk rájuk a podcastjeink, videóink elkészítésekor, a fesztiválon pedig felelősségteljes feladatkörökben ismerkednek egymással és az előadókkal.

Tényleg lehet állást keresni a fesztiválon?

Hivatkozás másolása

Igen! A partnereink standjainál izgalmas programok mellett nyitott pozíciókról is érdeklődhetsz. Ezeket a fesztivál előtt egy hónappal a Talent Market nevű oldalunkon gyűjtjük össze, ahol beadhatod a jelentkezésedet. Az oldal a Brain Bar után két hónapig lesz nyitva.

Gyere, gondolkodj velünk, hallgasd meg az előadásokat, és ha szeretnéd, tedd fel kérdéseidet! 

Iratkozz fel hírlevelünkre!